1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sjømatrisotto med Ravidà Premium

PDF Print E-mail

porsjoner: 4

0,5kg blandet sjømat (gjerne frossen)
1 Chalotte-løk, finhakket
1/2 chili
1 glass hvitivin (evt 1 ss sitron- eller limesaft)
400gr Gli Aironi Carnaroli Risottoris
1l fiskekraft (eller buljong av fisk/grønnsaker/kylling), kokende
100g Parmesan, revet
1ss smør
Ravidà Premium extra virgin olivenolje

Start med sjømaten. Her kan alle typer benyttes og gjerne i blanding (blåskjell, hjerteskjell, blekksprut, akkar, fisk osv) . Hvis de er frosne, tin dem sakte i kjøleskapet og tørk dem før bruk.

Kokt opp 1 liter mild fiskekraft.

Surr finhakket løk og chili i olivenolje. Tilsett risen og surr den forsiktig i noen minutter, slik at den blir gjennomtrukket av olivenoljen. Tilsett deretter hvitvin og kok inn. Tilsett så den kokende fiskekraften litt etter litt, en øse av gangen og kok dette inn i risen mellom hver påfylling. Rør jevnlig slik at ingenting setter seg fast i bunnen.

Etter 18-20 minutter er kraften innkokt og risen al-dente (kjernen er "fast", mens det ytre er mykt).

Tilsett revet parmesan, litt salt og pepper og sjømaten. Til slutt litt smør for å gjøre risottoen smidig.  Server på varme tallerkener og topp opp med Ravida Premium.

Buon apetito!

Tips

Her har Barcho samlet sammen noen tips og råd som kan hjelpe deg å bruke og å sette pris på de kvalitetsroduktene Barcho leverer.

  • Oppskriftene er plukket fra aktuelle kilder og viser tidsriktige retter for et moderne kjøkken
  • Helse er ofte et aktuelt tema i sammenheng med olivenolje, blant annet fordi den er full av antioksidanter og bidrar med det gode fettet.
  • Fakta og vitenskapelig informasjon om produktene kan gi økt innsikt og kunnskap om produktene