1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Seggiano

Seggiano er navnet på en liten landsby som ligger på 450 meters høyde ved fjellet Monte Amiata i det sydlige Toscana. Der begynte Peri Eagleton og David Harrison å produsere olivenolje på den lokale oliventypen Olivastra Seggianese i 1985. Denne særegne olivenoljen vakte begeistring i det engelske markedet og suksessen inspirerte dem til å lete etter flere produkter av ekte, tradisjonelle, italienske delikatesser. Deres søken endte i merkenavnet Seggiano, som representerer en rekke småskalaprodusenter som er opptatt av det beste innen itaiensk mathåndverk, fri for konserveringsmidler eller industripreg.

Selv sier de at det er deres gode forhold til de matproduserende naboene i Seggiano som er grunnlaget for deres suksess. Uten dem hadde de ikke kunnet tilby så mange og gode produkter som de gjør.  At de snakker språket og kjenner kulturen er selvfølgelig også viktig for at de har knyttet til seg mange av de beste produsentene i området og i Italia forøvrig.