1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Castelas ny topp-produsent i Barchos utvalg (15.03.2012)

PDF Print E-mail

Vi har lenge savnet Frankrike som olivenoljeproduserende i vårt utvalg. Etter noen halvhjertede forsøk for 3-4 år siden er tiden endelig kommet og vi kan presentere Moulin Castelas.
Ekteparet Catherine og Jean Benoit Hugues store lidenskap er olivenproduksjon. Deres kariere som "oliverons" skjøt fart da de i 1996 kjøpte en olivengård i Vallée des Beaux de Provence, av mange regnet som det beste området for olivendyrking i Frankrike. I dag er eiendommen på 45 hektar med 12.000 oliventrær, de fleste over 100 år gamle. I tillegg kjøpes det mer enn dobbelt så mye oliven fra andre dyrkere i området. Olivenoljene høster årlig mange priser og regnes som det beste Frankrike kan tilby. I olivenoljeårboken Flos Olei 2012, med 625 av verdens beste produsenter, gis de som eneste franske produsent 96 av 100 poeng og er dermed i selskap med verdens beste produsenter.

Olivenoljene baserer seg på blandinger av de lokale oliventypene Aglandau, Grossane, Salonenque og Verdale. Våre valg har i første omgang fallt på den milde Fruité Vert og den lokale spesialiteten Fruité Noir. Fruité Vert er basert på alle 4 oliventypene og egner seg utmerket til salater, varme retter med pasta, fisk og grønnsaker og på fransk geitost. Fruité Noir er laget på svarte oliven og nedklassifisert til Virgin fordi produsenten fermenterer de svarte olivenene mer enn 24 timer før pressing. En spesialitet fra området, slik oljene ble laget i gamle dager. Den egner seg utmerket i salater med hvitløk, i hjemmelaget majones, på sopp eller i potetmos. Klikk på bildet av dem og les mer om disse fantastiske olivenoljene.