1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Jacob's inviterer til kokekurs med Natalia Ravidà (03.04.2011)

Barcho har i samarbeid med Jacob's invitert Natalia Ravidà til Norge. Bli med og kok! Meld deg på via e-post ved å klikke på bildet nedenfor, eller se nederst på bildet for telefonnummer. Har du ikke anledning, kan du likevel treffe henne på Centra Colosseum torsdag 12. mai og på Jacob's fredag 13. mai. Da vil hun presentere sin prisbelønte olivenolje og signere kokeboken sin. Velkommen!

Ravidà ny topp-produsent fra Sicilia nå i Barchos utvalg (31.01.2011)

For to år siden besøkte Barcho en olivenoljemesse i Trieste. Der var flere produsenter fra Sicilia med sine produkter. Det ble et møte med flere fantastiske produsenter og vi diskuterte om vi burde ha en av dem i vårt tilbud. Tiden gikk imidlertid, uten at vi fikk gjort noe med det. Gleden var derfor stor da en importør spurte om vi kunne overta importen fra en av Sicilias beste olivenoljeprodusenter, Azienda Agricola Ravidà. Og enda større ble gleden da vi før jul fikk melding om at Ravidà Premium har fått prisen som beste middels kraftige olivenolje for 2011 i Flos Olei 2011.

Ravidas familie-eiendom La Gurra ligger i Menfi, sørvest på Sicilia. På 1970-tallet omorganiserte Nicolò Ravidà eiendommen som har vært i familiens eie siden 1700-tallet. Og i 1993 startet tappingen av olivenolje. Siden har de fått utallige priser for sin Ravidá Premium, som ofte omtales som en av Sicilias aller beste olivenoljer.

I dag er det Nicolo og hans tre døtre, Natalia, Nicoletta og Patrizia som tar seg av de over 100 år gamle oliventrærne. De teller over 10.000 og er av typen Cerasuola, Biancolilla og Nocarella.

Olivenoljen kommer i to utgaver, Ravidà og Ravidà da agricultura biologica (økologisk). Den første blir ofte kalt Premium. Begge er middels kraftige, selv om den økologiske er hakket kraftigere enn Premium. Klikk på bildet av dem og les mer om disse fantastiske olivenoljene og bruken av dem.

I skrivende stund finnes Ravidà i hyllene hos Jacob’s, Centra Colosseum, Carl Heftye (Kirkeristen), Gutta på Haugen og Grefsentorget. Flere vil trolig komme etter når nyheten om at disse flotte oljene igjen er tilgjengelig.

Gran Cru Colle dell'Eremita ny superolje fra Luigi Tega (28.01.11)

Under Barchos besøk hos Luigi Tega i den lille landsbyen Vescia utenfor Foligno i Umbria i fjor vår, trakk Luigi frem en ny olje han syntes vi burde smake på. Akkurat som hans flotte Lirys Moraiolo var den laget på 100% Moraiolo, men denne utgaven inneholdt kun de aller beste Moraiolo-oliven fra hans beste område, Eremo di Santa Maria Giacobbe. Den hadde han gitt navnet Gran Cru Colle dell’ Eremita.


Vi var imponerte over den eksepsjonelle kvaliteten på denne olivenoljen. Intens fruktig med rike urter som mynte, rosmarin og basilikum. Og med en fantastisk ettersmak som nesten ikke ville gi slipp. Den viser Luigi Tegas vilje og evne til stadig å flytte grenser for kvalitet. Kun 600 flasker ble produsert i 2009 og vi bestilte øyeblikkelig noen kasser til Norge.


Flere av våre kunder har allerede prøvd denne flotte oljen. I 2010 økte Luigi Tega produksjonen til ca 2000 flasker og vi er nå stolte over å kunne tilby den som en del av vårt faste utvalg av noen av de beste olivenoljer verden kan tilby.
Siden olivenoljen er produsert i begrenset kvantum, blir den kun å finne i utvalgte butikker. Så langt er det Vest Delikatesse på CC Vest og på Holmen som har tatt den inn.


Les mer om olivenoljen og bruken av den her.

Ravida kåret til verdens beste middels kraftige olivenolje (20.01.11)

Hvert år før jul kommer den italienske olivenolje-årboken Flos Olei. Den tar for seg 625 av verdens beste olivenoljeprodusenter fordelt på 42 land, beskriver deres produkter og gir dem poeng på 100-poengs skala. Og hvert år kåres de 20 beste. Kriteriene for ”The best 20” er:

”The prizes that make up ”The Best 20” are not only awarded for the high organoleptic qualities of the oils propsed to the panel of expert tasters, but are mainly based on the quality each farm has shown over the years and the added value this represents for its areas of production. The fact that, after a few months, extra virgin olive oil gradually loses its organoleptic properties, means we do not find it appropriate to give the prize to the single oil. Instead, with our “The Best 20” list, we award a ”Quality Prize” to the farms which have succeeded in optimizing the whole productive sector in the twenty categories described. Therefore we choose the best olive oil mill, that is the best producer, indicating the best of the year, ……… Then we find the best oils, the best of the year and the ones belonging to the different categories……..”

I Flos Olei 2011 har Ravidà fra Azienda Agricola Ravidà fått prisen ”The Best Extra Virgin Olive Oil Blended– Medium Fruity”. Her er hva Flos Olei 2011 skriver om Ravidà:

”Ravidà in Menfi is awarded the prize as the Best Extra Virgin Olive Oil Blended – Medium Fruity. …….. There are two Extra Virgin Ravidà, the one from Organic Farming and the "basic", chosen by our panel. It is a    limpid golden yellow colour. Its aroma is definite and rotund, rich in fruity hints of medium ripe tomato, fresh walnut and elegant flowery hints of lavender. Its taste is complex and strong, with flavor of lettuce, officinal herbs and a distinct finish of vanilla and black pepper. Bitterness is definite and pungency is distinct. It would be ideal on mussel appetizers, salmon carpaccio, lentil salads, stewed potatoes, bean purèe, pasta with tomato sauce, breaded fried meat, grilled fish, baked rabbit, roast chicken, goat cheese.”

Se topp 20 listen her.

Bestill Flos Olei 2011 her.

Villa Magra fra Frantoio Franci kåret til verdens beste kraftige olivenolje (20.01.11)

Hvert år før jul kommer den italienske olivenolje-årboken Flos Olei. Den tar for seg 625 av verdens beste olivenoljeprodusenter fordelt på 42 land, beskriver deres produkter og gir dem poeng på 100-poengs skala. Og hvert år kåres de 20 beste. Kriteriene for ”The best 20” er:

”The prizes that make up ”The Best 20” are not only awarded for the high organoleptic qualities of the oils propsed to the panel of expert tasters, but are mainly based on the quality each farm has shown over the years and the added value this represents for its areas of production. The fact that, after a few months, extra virgin olive oil gradually loses its organoleptic properties, means we do not find it appropriate to give the prize to the single oil. Instead, with our “The Best 20” list, we award a ”Quality Prize” to the farms which have succeeded in optimizing the whole productive sector in the twenty categories described. Therefore we choose the best olive oil mill, that is the best producer, indicating the best of the year, ……… Then we find the best oils, the best of the year and the ones belonging to the different categories……..”

I Flos Olei 2010 fikk Frantoio Franci prisen som årets olivenoljeprodusent – The Olive Oil Mill of the Year. Det er den gjeveste prisen en olivenoljeprodusent kan oppnå. Det var 3. gang Frantoio Franci fikk denne prisen.
I Flos Olei 2011 har Villa Magra fra Frantoio Franci fått prisen ”The Best Extra Virgin Olive Oil Blended– Intense Fruity”. Her er hva Flos Olei 2011 skriver om Frantoio Franci og Villa Magra:

”Frantoio Franci has given an outstanding  perfomance, as is shown b tits rich range of high quality products and the award as the Best Extra Virgin Olive Oil Belnded – Intense Fruity. …….. There are five remarkable Extra Virgin selections: Olivastra Seggianese, Frantoio Franci Pgi Toscano, Le Trebbiane, Villa Magra Gran Cru and especially the the excellent Villa Magra. It is a beautiful intense limpid golden yellow colour with slight green hues. Its aroma is powerful and complex, with rich hints of freshly mown grass, artichoke and chicory. Its taste is definite and rotund, with elegant vegetal notes of thistle, lettuce and aromatic notes of mint, rosemary and black pepper. Bitterness is powerful and pungency is distinct. It would be ideal on tuna appetizers, bruschette with tomatoes, swordfish carpaccio, artichoke salads, lentil soups, pasta with sausages, steamed bluefish, barbequed red meat or game, hard mature cheese.”

Se topp 20 listen her.

Bestill Flos Olei 2011 her.