1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Bli med Barcho og TravelMaker på gourmet-tur i oktober (23.3.2016)

GOURMETTUR TIL TOSCANA 15. - 18.10.2016

- Fly til Pisa – retur fra Roma

- Transport til alle alle punkter i programmet

- 3 netter på Agriturismo Cinelli Colombini ved landsbyen Trequanda i Val di Chiana

- Se produksjon og smak nypresset olivenolje hos Frantoio Franci – en av verdens beste produsenter

- Smak vin hos Poggio Antico, en av topp-produsentene av Brunello di Montalcino.

- Smak Pecorino i middelalderbyen Pienza, en av de få stedene hvor osten fremdeles håndlages.

- Innta gourmet-måltider i Val di Chiana og Val d’Orcias fantastiske omgivelser, alt inkludert.

Pris: Kr. 11.450,- per person i dobbeltrom. Begrenset antall plasser.

Les mer om turen her: www.travelmaker.no

Meld deg på via e-post: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it eller via telefon 959 26 643


GOURMETTUR TIL 
UMBRIA 22. - 25.10.2016

- Fly til Pisa – retur fra Roma

- Transport til alle punkter i programmet

- 3 netter på Agriturismo Malvarina utenfor Assisi, som dyrker sin egen mat

- Vær med på olivenhøsting, se produksjon og smak nypresset olivenolje hos Luigi Tega – en av Umbrias beste produsenter

- Smak vin hos Arnaldo Caprai, en av topp-produsentene av Sagrantino di Montefalco.

- Opplev Den hellige Frans av Asissi sin kirke med lokal guide og regionhovedstaden Perugia

- Innta gourmet-måltider i Umbrias historiske omgivelser, alt inkludert.

Pris: Kr. 11.450,- per person i dobbeltrom. Begrenset antall plasser.

Les mer om turen her: www.travelmaker.no

Meld deg på via e.post: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it eller på telefon: 959 26 643

 

OliveBranch utvider Barchos utvalg til Hellas (13.9.2015)

OliveBranch-grunnlegger Maria Koinaki er fra Kreta. Og som de fleste fra Kreta eier hennes familie sine egne oliventrær. Som barn deltok Maria i den årlige olivenhøsten, og hjalp sin far med frakten til den lokale olivenpressen.

Etter skolegang i Hellas, fortsatte hun utdannelsen i England. I lengselen etter den friske smaken av Kreta, fikk Maria sendt pakker hjemmefra, fullpakket med fersk olivenolje, kretiske urter og andre lokale matvarer.

Maria bestemte seg for å lage farens olivenolje til merkevare, og sammen med sin partner Kamil lanserte hun Olive Branch sommeren 2011. Hennes far jobber tett med lokalsamfunnet og co-operativet hvor hans oliven presses.

Siden lanseringen av OliveBranch, har Maria utviklet mange flere produkter, inkludert den populære greske Mezze, og de grovkuttede tapenadene. De har vunnet flere priser, blant annet Good Taste Awards (UK) og Le Prix des Epicures (Frankrike).

Les mer om OliveBranch-produktene her.

To nye olivenoljer fra Frantoio Franci lansert (18.1.2015)

Frantoio Franci produserte i 2013 to nye olivenoljer. De er nå introdusert i Centra, Ultra, Jacob's til hyggelige Kr 119,- for halvliteren. Både den milde Delicate og den kraftige Intense er gode 'all round' olivenoljer som egner seg godt til koking, steking og baking. I tillegg har de flotte aromaer som gjør dem velegnet som smaksforsterkere.
Les mer om olivenoljene her: Delicate eller Intense

Ny produsent av håndlagede biscotti fra Toscana (22.1.2014)

Sfizio er grunnlagt av Antonio Martorana og Aya Yamada. De utgjør en kreativ enhet som oppstod fra en hengivenhet til å fremme italiensk gastronomisk kultur og å bevare tradisjonen og kunsten å skape håndlagede matvarer.

De gjenoppdaget hundre år gamle metoder benyttet i små lokale bakeri og bestemte seg for å dyrke sin lidenskap for toskanske søtsaker, spesielt for cantucci. Nytt liv bringes til ekstraordinære tradisjonelle oppskrifter gjennom infusjoner av friske, nyskapende smaker. Fra denne lidenskapen, ble deres utvalg av Biscotti Artigianali di Toscana født.

Hemmeligheten bak kvaliteten er konsekvent valg av de fineste ingredienser som Bronte pistasjenøtter og Carmignano tørkede fiken (begge valg av Slow Foods presidium), samt håndlaget Grand Cru sjokolade, sicilianske appelsiner og Passito di Pantelleria.

Deres oppmerksomhet på detaljer og raffinert sans for stil gjenspeiles også i emballasjen, designet for å gi uttrykk for satsing på kvalitet i alle produktene.

Hele utvalget er laget med kun de fineste naturlige ingredienser uten tilsetning av konserveringsmidler eller fargestoffer av noe slag.

Håndtverksbakeren Vecchio Mulino ny leverandør til Barcho (20.10.2013)

Opprinnelsen til bakeriet går tilbake til 1860, da Giacomo Bertolone åpnet sitt bakeri i Pino Torinese utenfor Torino. På kort tid ble hans grissini berømt, og det samlet seg hver dag en masse folk foran bakeriet, ventende på at duftende brødpinner ble tatt ut av ovnen. Snart nådde de også bordene til de mest prestisjefylte familiene i Torino.

Den store hemmeligheten ligger i bruken av førsteklasses råvarer, den naturlige og sakte heving av deigen og bearbeidelse for hånd. Dette gjør at brødpinner og flatbrød blir sprø, gylne og smaker og like ekte som for 150 år siden. Da tipp-tipp-oldefar Giacomo gjorde dem berømte.